Hva velger man?

Voksduk

Den klassiske voksduken er laget av PVC duk med en bakside laget av polyester fleece. Den kjennetegnes ofte med at den har en glatt overflate, selv om det etterhvert også finnes matte overflater med preget design. Den er enkel å tørke av, vanntett og beskytter bordet den ligger på da fukt ikke trenger igjennom duken. En voksduk finnes i en mengde design, både veldig fargerike og mer nøytrale.

En voksduk passer meget godt til å bruke ute, den tåler all slags vær og du kan feste den i bordet med dukklyper og lodd så den ikke blåser bort.

Voksduken er perfekt også til bruk på kjøkken hvor det naturlig nok kan søles en del og barnefamilier er glad i å bruke voksduk. 

For hobbybruk som juleverksted, baking eller tegning og maling er voksduk perfekt. Du slipper å ødelegge bordet ditt med søl da duken beskytter godt i seg selv.

Voksduk kan også brukes til å lage forskjellige fine ting som toalettmapper, shopping bager med videre. Du kan se eksempler her.

Egenskaper

Bruksområder

Klassisk voksduk

Tekstilduk PVC-belagt

Tekstilduk som er PVC-belagt gjør mye av det samme som en voksduk. Den er vanntett og beskytter bordet på samme måte. Den er stort sett produsert av bomull, polyester, lin eller en blanding som blir belagt med et vanntett lag med gjennomsiktig PVC folie. Denne folien er matt eller blank. En duk som dette er langt med holdbar da den ikke revner og tåler mer enn vanlig voksduk og således et mer bærekraftig valg da du har duken lenger.

Egenskaper

Bruksområder

Akrylduk

Akrylduk eller akrylbelagt tekstilduk er populært å bruke inne og spesielt til fest og selskaper.  En akrylbelagt duk er ren tekstil som bomull, lin eller polyester som blir sprayet med et eller flere lag med akryl. De blir ofte også lagt i et teflonlignende bad før de handles for å oppnå en mest mulig vedlikeholdsfri duk som ser mest mulig naturlig ut. Denne måten å behandle tekstil på gir et mer naturlig utseende som gjør duken mer egnet til å bruke på bordet i selskaper, bryllup, konfirmasjoner eller andre selskapligheter. Akrylduk er til sammenligning litt mer sensitiv til å få flekker fra kaffe og andre sterke farger. 

Egenskaper

Bruksområder